Hoe een Hovercraft patiënt transfers gaat veranderen


De Patiënten transfer

Dagelijks worden er in de gezondheidszorg patiënten verplaatst op weg naar best mogelijke diagnose of behandeling.

Op het gebied van deze patienten transfer is nog een wereld te winnen op het gebied van comfort en gemak voor patient en zorgverlener.

Ook voor de efficiency en risico’s van de patienten transfer zijn er nog verbeteringen mogelijk.

De oprichter van het Amerikaanse HoverTech moet met bijzondere belangstelling hebben gekeken naar de pijlsnelle Hovercraft, waarmee je lange tijd het kanaal over kon zweven. Mogelijk dat daar de gedachte ontstond om een soortgelijke techniek in de gezondheidszorg toe te passen?

Zo ontstond in 1997 de Hovermatt, een zwevend matras, wat inmiddels succesvol wordt gebruikt in de USA en uiteindelijk ook internationaal zijn sporen aan het verdienen is.

Met de Hovermatt zijn er voor een patienten transfer minder medewerkers en geringe kracht (80% reductie) nodig om een patient veilig en comfortabel te verplaatsen. Dat maakt dat dit matras een direct antwoord geeft op het hoge ziekteverzuim en beperkte capaciteit binnen de gezondheidszorg.

NovyMed is al decennia een specialist op het gebied van patient transfers, en voortdurend op zoek naar slimme oplossingen om de veiligheid, efficiency en comfort binnen de gezondheidszorg te verhogen. De Hovermatt vormt een prachtige uitbreiding op het assortiment en aanvulling op haar visie: Mobilizing Healthcare.


Meer weten meer over het Hovermatt Air Transfer System?


Over Etac en Hovertech

HoverTech maakt onderdeel van de Etac organisatie, die zich richt op het leveren van ergonomische producten die het verschil kunnen maken voor mensen om het maximale uit hun leven te halen, ongeacht de fysieke omstandigheden. De keuze voor de samenwerking met NovyMed maakt het voor Etac mogelijk om de producten van HoverTech direct in de ziekenhuiswereld te introduceren. Dat het product naadloos aansluit op de visie van NovyMed en het huidige productaanbod, maakt deze samenwerking compleet.