Anti-Decubitus Matrassen

NovyMed faciliteert ziekenhuizen, zorginstellingen en revalidatiecentra in het garanderen van de beste behandeling en zorg voor patiënten. Dit realiseren we o.a. door het leveren van verschillende Anti-Decubitus matrassen.

AD staat voor Anti-Decubitus, een medische benaming voor het tegen gaan van doorligplekken: wonden die ontstaan wanner patiënten gedurende lange tijd op bed liggen. Anti-Decubitus matrassen zijn gemaakt van speciaal ontwikkeld traagschuim dat de druk, die door langdurig liggen op het lichaam van de patiënt wordt uitgeoefend, te verdelen. Ook verlichten deze matrassen de wrijvingskracht die ontstaat bij het doorliggen van patiënten.

Primair bevordert het matras het ligcomfort van patiënten die kampen met verschillende graden van decubitus. Daarnaast werkt het matras dankzij een efficiënte drukverdeling ook preventief.

  • Matrassen

Meer informatie nodig?

Bel ons via: +31 (0)85 077 33 64 of vul ons contactformulier in:

AD matrassen: drukverlagende matrassen voor meer comfort

Zoals gezegd levert het anti decubitus matras verschillendee voordelen op voor patiënten van diverse zorginstellingen. We zetten deze voordelen graaag voor u op een rijtje:

  • Comfort: de drukverdeling zorgt ervoor dat patiënten prettiger liggen, wat het welzijn van de patiënt bevordert.
  • Verzorging: Milde vormen van doorligplekken of wonden worden opgevangen waardoor deze niet verslechteren, simpelweg omdat de druk op de huid wordt weggenomen. Dit voorkomt ergere gezondheidsproblemen.
  • Functioneel: AD matrassen zijn gemakkelijk te verplaatsen door decubitusverpleegkundigen, waardoor zij zich volledig kunnen focussen op de wensen en behoeften van de patiënt.

AD matrassen maken deel uit van het meubilair in ziekenhuizen, zorginstellingen, revalidatiecentra en bejaardenhuizen. Al deze zorginstellingen hebben te maken met patiënten die voor lange tijd in bed liggen. Een druk verdelend matras biedt deze mensen een oplossing om hun leefwijze te verbeteren. Naast AD matrassen beschikt NovyMed over een uiteenlopend assortiment medisch behandel meubilair van o.a. stretchers, brancards, ziekenhuisbedden en gynaecologie stoelen.

De functies van het AD matras

Het is niet voor niets dat veel professionele zorginstellingen, ziekenhuizen en revalidatiecentra gebruik maken van het anti-decubitus matras. Het praktisch nut van het anti-decubitus matras, is dat het matras vele malen comfortabeler ligt dan een standaard matras.

Dit komt omdat het matras de druk op de huid van de patiënt vermindert, waardoor beginnende doorligplekken niet verergeren. Waar mensen met decubitus op bijna geen enkel matras comfortabel kunnen liggen, biedt dit drukverlagend matras de oplossing.

Daar komt nog bij dat het matras zo ontwikkeld is om verdere ontwikkeling van doorligplekken te voorkomen, zeker als de patiënt al te maken heeft met enkele (milde) doorligplekken op het lichaam. Door de druk op de huid te verlagen, biedt het AD matras verlichting voor de patiënt waardoor het prettiger is om op te liggen en gaat de conditie van de huid niet verder achteruit. Iedere zorginstelling die te maken heeft met patiënten die voor langere tijd in bed liggen, heeft baat bij meerdere AD matrassen.

Het is een eenmalige investering om de matrassen aan te schaffen, maar hier kunt u wel veel verdere gezondheidsproblemen mee voorkomen.

Meer informatie nodig?

Bel ons via: +31 (0)85 077 33 64 of vul ons contactformulier in: