Stretcher Prime E-serie Big Wheel: Wat zeggen zorgverleners?

Zorgverleners werken vaak onder zware inspanning en extreme tijdsdruk, die van invloed zijn op hun dagelijkse routine. Om het personeel van deze lasten te verlichten, heeft de afdeling Dagbehandeling van het Nij Smellinghe Ziekenhuis in Drachten in juni 2013 gekozen voor 13 Stryker Big Wheel Elektrische Stretchers.

Om erachter te komen wat deze investering heeft betekend voor het ziekenhuis, heeft Stryker een vragenlijst aan het ziekenhuispersoneel voorgelegd. Deze vragenlijst bestaat hoofdzakelijk uit vragen over het hanteren- en gebruiksgemak van de stretcher.

Volgens de zorgverleners is de Stryker Prime E-serie Big Wheel Elektrische Stretcher gemakkelijk te besturen en manoeuvreren door één enkele bediener.

De Stryker Prime-serie stretcher is uitzonderlijk mobiel en gebruikersvriendelijk en is ontworpen om de lichamelijke belasting van zorgverleners aanzienlijk te verminderen en tegelijkertijd de patiëntenzorg en het comfort te vergroten.

Klanttevredenheidsonderzoek

Acht personeelsleden, werkzaam op de afdeling Dagbehandeling in het Nij Smellinghe Ziekenhuis, hebben deelgenomen aan de enquête, die plaatsvond tussen augustus en september 2016. Na drie jaar gewerkt te hebben met de Stryker Prime E-serie Big Wheel Elektrische stretcher, gaven zij hun mening over de stretcher.

Welk probleem wenste het ziekenhuis op te lossen?

De ziekenhuis afdeling was geïnteresseerd in het investeren in een nieuwe technologie die is ontworpen om de fysieke inspanning van het personeel zoveel mogelijk te reduceren. Een aantal personeelsleden kampte namelijk met nek- en schouderklachten, die mogelijk veroorzaakt werden door het veelvuldig verplaatsen en verrijden van patiënten.

Het ziekenhuis was op zoek naar een verbetering op het gebied van mobiliteit, manoeuvreerbaarheid en verrijdbaarheid van patiënten, voor zorgverleners.

  • Prime E

Waarom was de Prime E-serie Big Wheel stretcher gekozen om dit probleem te adresseren?

Toen de zorgverleners gevraagd werd naar de omgang met de Prime E-serie stretcher, in verband met het verbeteren van de efficiëntie,  gaven zij allemaal een bevestigend antwoord. De Stryker Big Wheel Stretcher zorgt namelijk voor efficiëntie door het aantal zorgverleners dat nodig is om de stretcher te verplaatsen, te verminderen naar één persoon. Daarnaast biedt de mogelijkheid om de stretcher elektronisch te verhogen tijdswinst. De zorgverlener hoeft het bed namelijk niet langer met de voet via een hydraulisch pompsysteem te verhogen.

Beschrijf de voordelen die het ziekenhuis heeft ervaren dankzij de Stryker Prime E-serie stretcher

Toen de zorgverleners gevraagd werd naar de voordelen van de Stryker Prime E-serie Big Wheel Stretcher, gaven alle 8 de personeelsleden aan dat de lichte- en gemakkelijke manoeuvreerbaarheid en/of verrijdbaarheid een groot voordeel is. De meeste zorgverleners benadrukten ook het voordeel dat de stretcher dankzij de Big Wheel technologie, door één persoon te besturen is.

Feedback en de algehele tevredenheid over de Prime E-Serie Big Wheel Elektrische Stretcher

De laatste vraag was gericht op het verzamelen van feedback over de algehele tevredenheid met de Stryker Prime E-serie Big Wheel stretcher. Concluderend, kunnen we zeggen dat de feedback die we ontvingen 100% positief was.

Algemene indruk en ervaring met de Stryker Prime E-serie Big Wheel Stretcher

Over het algemeen steunen alle zorgverleners de keuze voor de Stryker Prime E-serie Big Wheel stretcher voor het dagelijks gebruik op de afdeling. Het gebruiksgemak en de goede manoeuvreerbaarheid/verrijdbaarheid in ook kleine ruimten, dienen als de twee grootste voordelen volgens hen. Bovendien vermindert de stretcher de fysieke lasten van het personeel, ook wanneer de stretcher zonder patiënt verplaatst dient te worden.