NovyMed neemt DOC-serie over van Doge Medical

Het bedrijf NovyMed, een toonaangevende producent en distributeur van patient handling systems en medisch meubilair, heeft overeenstemming bereikt met Doge Medical omtrent de overname van de DOC-serie. Een productlijn mobiele operatiestoelen voor Oogheelkunde en diverse andere toepassingsgebieden.

De operatiestoel beantwoordt aan een nog steeds groeiende trend in de ziekenhuizen en behandelcentra, waarbij er steeds meer chirurgische ingrepen via een dagopname worden uitgevoerd. De DOC Classic heeft zich al 10 jaar succesvol bewezen binnen de Oogheelkunde voor zowel de Nederlandse als Internationale markt, waarbij onder meer is aangetoond dat de effectiviteit van het behandelproces kan worden verhoogd tot een tijdwinst van 40%.

Voor NovyMed is de DOC-serie een prachtige uitbreiding op het huidige aanbod aan producten, waarmee de naam in de Nederlandse markt op het gebied van mobiele oplossingen verder versterkt wordt, maar ook een substantiële groei in de export wordt verwacht.

Over Doge Medical BV

Doge Medical ontwikkelt, produceert en levert revalidatie en medische producten, die kenmerkend zijn op het gebied van efficiëntie en comfort. Doge draagt de filosofie uit om de logistieke bedrijfsvoering van zorginstellingen en ziekenhuizen te vereenvoudigen en te verbeteren. Comfort en flexibele doorstroming voor zowel verplegend personeel als de patiënt staan centraal.

In 2005 is door Doge de lijn Dynamic Operation Chair ontwikkelt. Deze mobiele operatie stoel is in eerste instantie speciaal ontworpen voor oogheelkundige toepassingen. Inmiddels zijn er meerdere DOC modellen, waarvan DOC Maxi beloond is met een Red Dot Award in 2009. Het mobiele concept DOC One is voor meerdere disciplines toepasbaar, zoals bij plastische chirurgie, dermatologie, kaakchirurgie en orthopedie en goed inzetbaar op dag behandelcentra in ziekenhuizen.

Sinds 2011 worden de DOC producten geleverd onder de naam Doge Medical. Deze mobiele stoelen lijn speelt in op de vraag van de Nederlandse en Internationale markt. Doge Medical is verheugd over het bereiken van een overeenstemming met betrekking tot de overname van de DOC producten door NovyMed en ziet in NovyMed de juiste partij voor het verder uitrollen van het DOC Concept.

Voor meer informatie over Doge Medical BV en de producten, ga naar www.dogemedical.com.

Over NovyMed BV

NovyMed is in 2004 opgericht en komt voort uit het bedrijf Etesmi/JW Koch, dat met name bekend is geworden in de medische wereld door de productie van ziekenhuisbedden, waarvan er heden ten dage nog steeds grote aantallen in gebruik zijn.

NovyMed heeft zich naast deze bedden in de loop der jaren als distributeur van onder ander de Stryker patient handling systems ontwikkeld als een toonaangevende leverancier van mobiele oplossingen en medisch meubilair, waarmee optimaal kan worden ingespeeld op de wensen in specifiek de segmenten Spoedeisende Hulp, Moeder en Kind, Verpleging en Dagbehandeling.

Als producent van het kinderbedje de Perlei en de unieke Röntgenstretcher U-shape 953 is NovyMed ook actief op de exportmarkt, en vanuit die rol ook verantwoordelijk voor de internationale verkoop van speciale bedden voor Air fluidized Therapie van Synergie Nederland.

Voor meer informatie over NovyMed en de genoemde producten, bezoek onze producten pagina.