Hoe je zorgpersoneel vindt en behoudt: onze technologie helpt

Personeelstekorten: we horen en zien er bijna dagelijks over in het nieuws. Ziekenhuizen die op zoek zijn naar oplossingen, proberen zich te onderscheiden om personeel aan te trekken. Soms zelfs om te behouden. De trukendoos die secundaire arbeidsvoorwaarden heet, wordt opengetrokken om de werkomstandigheden aantrekkelijker te maken. Het aantrekken en behouden van personeel is vandaag de dag een uitdaging. Eentje die je niet uit de weg kunt gaan.


Capaciteitsprobleem is meer dan ziekteverzuim

Het is een illusie om te denken dat alle capaciteitsproblemen opgelost zijn als het ziekteverzuim wordt teruggedrongen. Dit probleem wordt namelijk door veel meer dan alleen verzuim veroorzaakt. Denk aan politiek, ziekenhuisbeleid en maatschappelijke ontwikkelingen. Een kant en klare oplossing ligt dan ook niet voor de hand. Des te belangrijker zijn waardevolle bijdragen die samen een deel van de oplossing kunnen maken.

Denk aan de gezondheid van je personeel

Bij Novymed bieden we slimme, technologische oplossingen in de vorm van medisch meubilair. De LIANA sta-zithulp bijvoorbeeld, maakt de werkdag van jouw zorgpersoneel een stuk aangenamer. Net als met de BACKSMART en de HOVERMATT. Met deze producten wordt het tillen van patiënten een eitje of zelfs overbodig. Een groot pluspunt voor de rug van je werknemer èn voor het comfort van je patiënt. Door meer aan de fysieke gesteldheid van je personeel te denken, onderscheid je je van de rest. Zo vergroot je de kans op nieuw personeel, maar zeker ook op loyaal personeel. En wat dacht je van dat lagere ziekteverzuim?

Het Erasmus MC ging je voor 

In onderstaande video wordt de toegevoegde waarde van de Hovermatt goed in beeld gebracht: het gemak waarmee een patiënt van het ene ligvlak naar het andere wordt verplaatst. Bekijk de video en lees hier voor meer details.


Heeft u vragen?