Dag van de Verpleging & Florence Nightingale

De Dag van de Verpleging wordt door veel mensen ook wel de Dag van de Zorg genoemd. Op deze dag, de verjaardag van de wereldberoemde Engelse verpleegster Florence Nightingale (12 mei), worden alle medewerkers in de zorgsector in het zonnetje gezet.

Een blijk van erkenning en waardering voor alle verpleegkundigen is op een dag als vandaag dan ook op zijn plaats.


Florence Nightingale

De meeste mensen kennen Florence Nightingale vanwege haar inzet voor de gewonden tijdens de Krimoorlog in 1856, wat haar de bijnaam ‘The lady with the lamp’ opleverde. Voor verpleegkundigen is zij bekend om haar aanpak van de erbarmelijke ziekenverpleging. Ze verzamelde een enorme hoeveelheid gegevens over sterfte, ziekte en leefbaarheid in de ziekenhuizen. Die gegevens zette ze om in grafieken en statistieken. Zo ging zij toen al de onhygiënische toestanden te lijf.

Een eeuw na haar dood (13 augustus 1910) inspireert Florence Nightingale verpleegkundigen nog steeds met haar basale voorwaarden voor excellente verpleging, namelijk:

  • Aandacht
  • Toewijding
  • Eten
  • Drinken
  • Hygiëne
  • Een schoon bed

Meer informatie nodig?

Bel ons via: +31 (0)85 077 33 64 of vul ons contactformulier in:


Het werk van verpleegkundigen anno nu

Uit onderzoek van statistiekbureau CBS en onderzoeksinstituut TNO bleek dat ruim de helft van de werknemers in onder meer ziekenhuizen, verpleeghuizen, huisartspraktijken en de thuiszorg aangeeft ‘heel veel werk’ te moeten verzetten. Daarnaast zegt 43 procent vaak ‘erg snel’ te moeten werken en 35 procent moet vaak ‘extra hard’ werken. Onder alle werknemers samen liggen deze percentages volgens de onderzoekers een stuk lager.

Daarnaast kampt het merendeel van de verpleegkundige met fysieke klachten als rug-, nek- en schouderpijn, zo bleek onder meer uit het onderzoek Gezond werken in de Zorg.


Mobilizing Healthcare

Onze “Mobilizing Healthcare” aanpak streeft ernaar om niet één dag, maar alle dagen van het jaar aandacht en waardering te uiten voor het werk van de verpleegkundige, verzorgenden en verpleegkundig specialisten.

De  ergonomie (juiste houding, verminderen van transfer, zelfredzaamheid bevorderen van de patiënt) staat centraal bij de aangeboden producten. Daarbij kunt u denken aan de mobiele operatie stoel (DOC One of DOC Classic) wat in het gehele procedure voorziet zonder gebruik te hoeven maken van transfers.

Maar ook de Stryker Big Wheel brancard/stretcher draagt bij aan een verminderde stuurinspanning van 60 procent en de opstartkracht van 50 procent bij het duwen en draaien ten opzichte van de conventionele wielen.


Kom in contact met NovyMed voor efficiëntie & advies

Als uw organisatie de verpleegkundigen wil ontlasten ( met daarnaast ook een efficiëntere manier van werken en patiëntvriendelijke methode) zijn dit een aantal voorbeelden waarmee u dit kunt bereiken. Graag willen wij u met gedachten wisselen en werken aan tal van oplossingen die de fysieke klachten kunnen verminderen.

Bent u een verpleegkundige? Dan raden wij u aan te genieten van een dag waarop aandacht gegeven wordt aan uw beroep, die wat NovyMed betreft altijd de nodige aandacht verdient!

Meer informatie nodig?

Bel ons via: +31 (0)85 077 33 64 of vul ons contactformulier in: